Reunió CCOO (Joan Carles Gallego) / Departament Territori i Sostenibilitat (Conseller Santi Vila)

El dia 31 d’octubre el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat pel secretari general del Departament, Pau Villòria, ha rebut al secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i al secretari de Política Territorial de la CONC, Vicenç Tarrats.

Ha estat una reunió cordial, de  coneixement i presa de contacte, ja que el Conseller i el secretari general de CCOO no havien tingut ocasió de reunir-se des que el senyor Vila va assumir el seu càrrec.

Àmbit de participació

Destaquem, entre tots els temes tractats, que preocupen al Sindicat i que estan en l’agenda del Govern, l’aplicació de l’anomenada “Llei Òmnibus” que aparta els sindicats de la representació directa en àmbits tan importants com ara l’aigua o els residus.

100512_Joan_Carles_GallegoÀmbit Medi ambient i salut

També CCOO ha mostrat la seva preocupació, que sabem compartida, pel dèficit en la qualitat de l’aire en els nostres entorns metropolitans i la necessitat de prendre urgentment mesures en aquest sentit que passen per potenciar la mobilitat pública i reduir així la privada. En aquest sentit, des de CCOO hem recordat al Conseller que fa deu anys de l’aprovació de la pionera Llei de Mobilitat, encara no plenament desplegada i amb un dèficit tant important com la Llei de Finançament del transport públic, que no existeix i que és imprescindible.

Ens preocupa molt especialment aquest àmbit des de la perspectiva de la salut pública. Recordeu la invitació expressa que van fer al Departament per a participar a la presentació del Quadern de la Bona Praxi, (malauradament sense cap resposta), amb l’objectiu de poder obrir una línea de recerca envers el Medi Ambient i la Salut, juntament amb altres departaments implicats

Àmbit gestió de l’aigua i habitatge

Igualment, hem pogut tractar la situació dels conflictes encara no resolts respecte a la gestió del cicle de l’aigua i informar al Conseller de les propostes del Sindicat respecte a la rehabilitació d’edificis des de criteris d’eficiència energètica o els treballs sindicals respecte a la prevenció de riscos laborals en instal·lacions ambientals.

Territori-Sostenibilitat-Santi-VilaÀmbit laboral empleats públics

Naturalment, el secretari general de CCOO li ha plantejat al Conseller la preocupació del Sindicat per la situació dels treballadors de l’Administració pública i la necessitat de valorar el seu treball i recuperar els seus drets com a condició indispensable per a garantir la construcció de l’Estat del Benestar.  Sense serveis públics no hi ha estat del benestar.

Línea oberta

Finalment, hem considerat oberta una línea de treball que concretarem en agenda en els propers dies respecte als temes de medi ambient, sostenibilitat, mobilitat i altres dintre de l`àmbit competencial de Departament TES

CCOO ens definim com a moviment sociopolític, i en aquest bloc de la Secció Sindical del Departament TES, hem assumit aquest definició, amb totes les conseqüències i des de el primer moment, així que ens pre-ocupem i ocupem de tots aquells àmbits que ens afecten directa/indirectament: les condicions laborals, el nostre estatus social com a empleats públics, el nostre estat de benestar: educació, sanitat, Justícia, habitatge, salut (laboral, ambiental, pública, sanitària) i especialment els àmbits en els que el nostre Departament té competències, que son molts!

Això és el que li varem traslladar al Conseller Vila.

Olga Fernández

Anuncios

Una respuesta

  1. Qué bé que amiguets que són tots….

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: