Rosell, President de la CEOE, contra els empleats públics ( i contra si mateix)

El senyor Joan (o Juan) Rosell i Lastortras, com a President de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE)  i ex president de Foment del Treball Nacional, s’aixeca un matí, se li obre un llum al cap i fa unes declaracions dient que els empleats públics (el 80%) estarien millor a casa i així no gastarien en paper i telèfon .

Poc sorprenent, ja que ho ha fet altre vegades, com aquesta en la que li responen la Federación de Asociaciones de Cuerpos Superiores de la Administración Civil del Estado.

Aquest mateix matí, també s’aixeca altra gent com el President de la Generalitat, Mas; Conseller de Presidència, Homs; de Governació,  Ortega; Secretària de la Funció Pública, Masó; directora general, Bouis; Secretari General de qualsevol Departament (Pau Villòria, sense anar més lluny, el nostre)….o qualsevol càrrec de la Generalitat de Catalunya, amb responsabilitats de personal al seu càrrec i llegeixen les declaracions de Rosell i no diuen res.

Cap exigència d’aclariment de les seves paraules i, cas que no ho fes, exigir-li que demani disculpes públiques, clares i contundents o contestar-li. I no sols per la dignitat  dels empleats públics i per tant de l’Estat, sinó purament per egoisme, per defensar-se ells mateixos, ja que si sobren el 80% dels empleats públics o sols serveixen per gastar…quin paperàs els hi queda… Llavors què son els gestors polítics?. En quin lloc queden?.

Sí, per dignificar els empleats públics. També per defensar l’Estat. També per defensar el serveis públics. També per defensar el bé comú, inclòs el del propi Rosell.

Però no. Ningú ha parlat. Cap responsable política. Cap càrrec de la Generalitat ha aixecat la veu, al menys que sapiguem. Ens agradaria molt equivocar-nos.  I no ho han fet perquè molts dirigents actuals del Govern de CiU pensen igual; alguns, malgrat i tots ser ells mateixos empleats públics. Què ja té nassos la cosa.

Rosell, Joan, segur que mai permetria que ningú parlés d’aquesta manera de les seves empreses ni dels seus treballadors.

Però si ells no ho han fet, altres sí

I molts empleats públics. Al 20 minutos

al País

al debat.cat

I periodistes. Miguel Angel Aguilar a la “cadena Ser”. José Antonio Pareja a “el plural.com”

I mitjans. Nueva Tribuna.

I les declaracions del (INE) Instituto Nacional de Estadística, ja que Rosell no es creu les seves dades sobre la EPA, Encuesta de Población Activa, malgrat que el seu President actual és Gregorio Izquierdo fitxatge del Instituto de Estudios Económicos, el think tank de la CEOE

Així que nosaltres, des de la Secció Sindical de CCOO del Departament Territori i Sostenibilitat, prenem la responsabilitat, fent aquesta feina de suplència dels gestors institucionals, que darrerament ens toca assumir tantes vegades. Malauradament, diríem. Però, no són els únics. Afortunadament.

El secretari general de CC.OO., Ignacio Fernández Toxo

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya

El Área Pública de CCOO de Andalucía

I  la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya

I al Twitter, sota el hastag #Rosell

@Enelreves : #Rosell Elminar EmpleoPúblico y hacer negocio en el hueco q deja, incapacidad dlos empresarios d crear empleo privado

@ManelGBiel  :#Rosell -Ceoe Cuando tendremos una patronal de empresarios digna que quieran competir en calidad y no solo en bajos costes

@pep_simo :Conozco muchos empresarios q se averguenzan q #Rosell #CEOE hable en nombre de los empresarios.

Rosell s’hauria de preocupar més de netejar la merda en la seva organització, perquè si existeixen empleats públics i/o polítics corruptes, significa que hi ha empresaris corruptes.

Sense anar més lluny, té el seu predecessor, Gerardo Díaz Ferrán

I el seu vicepresident, Arturo Fernández, admirador de la ex-Presidenta Aguirre i destinatari de concessions públiques com la cafeteria del Congrés.

Potser Rosell, Fernández, el Presidente Mas i el seu Govern sí que tenen molt clar on vol que vagin els suposats estalvis en la desaparició dels empleats públics.

Rosell, un liberal clàssic, diuen, seguidor de  l’economista Friedrich August von Hayek, aquell que enfrontava les seves teories amb Keynes, també va formar part de The Mont Pelerin Society, una societat molt influent ,”think tank” en el pensament lliberal o neo-lliberal.

Ara mateix, entre d’altres té un lloc al consell de Criteria, el holding de participades de La Caixa i diuen molt proper al president Isidre Fainé.

A l’hora d’assumir la presidència de la CEOE va comptar amb el suport del sector financer, juntament amb el turístic, el Govern de la Comunitat Autònoma de Madrid  i les patronals madrilenyes a més, es clar, del vist i plau de Foment del Treball, la patronal catalana de la que va ser president l’any 1995.

A l’administració pública s’han de millorar moltes coses, possiblement es pot redistribuir personal, es por treballar molt millor…de tot això anirem parlant, però el que nosaltres podem assegurar és que darrerament la CEOE  no encerta ni una.

La Red pública

Anuncios

2 comentarios

  1. Un cop ms, felicitats per la vostra feina.

    Salutacions.

  2. […] todas maneras han elegido un mal momento para esta referencia a la patronal.. Nuevamente el lenguaje no es inocente ni casual. Muy inoportuno […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: