La nefasta (i dolorosa) gestió del Conseller d’interior, Felip Puig

El 14 de Novembre, els sindicats varem convocat una vaga general. Tot hauria d’haver transcorregut amb normalitat, però no va ser així.

Us presentem el seguiment d’aquest fets anormals, que MAI havien d’haver passat.

El seguiment de la vaga a Tarragona pel diari  delCamp.cat 

 

El vídeo de l’agressió,  a una dona i un menor, amb el comunicat oficial  de la Direcció General de la Policia, el mateix dimecres 14 de novembre negant els fets que, ja tothom, havia vist i que no coincideix amb la versió dels pares del nen.

El mateix dia. Perdre un ull: el testimoni de la Sra. Quintana, Ester, a Barcelona.

La Declaració del Conseller Puig a la Diputació Permanent del Parlament, sessió núm. 5 del 3 de desembre de 2012.  Un monument a la mentida.

El 6 de desembre, arrel d’aquest vídeo de SICOM, Solidaritat i Comunicació (felicitats per tot el treball que feu en aquest cas i en altres documentals), difós a la xarxa, el Conseller Puig, intenta admetre l’evidència.

7 de desembre: el Director General de la Policia, Manel Prat, diu que “hauran d’estudiar què ha passat

Amb tot això podeu fer la vostra pròpia valoració i, naturalment, compartir-la, si voleu, als comentaris del bloc.

Nosaltres volem dir que el mossos d’esquadra aquí, a Catalunya i la policia a la resta de l’Estat i del mon, son servidors públics, empleats públics, com tots nosaltres, sols que la ciutadania deleguem en ells l`ús de la força perquè l’utilitzin sempre com a darrera eina, perquè no hi ha més remei  i, per descomptat, no amb la ciutadania a la que s’hauria de protegir.

La BRIMO, Brigada Mòbil està formada per agents que decideixen estar voluntàriament i que a més d’acatar les ordres que reben, com a col·lectiu, també tenen “iniciativa pròpia”. És aquesta subjectivitat de cada subjecte la que pot marcar la diferència entre una actuació prudent i mesurada i altra determinada per la ràbia o ves a saber què. Mai haurien d’oblidar els responsable polítics aquesta variable perquè no és controlable i esdevé especialment delicada per aquest fet que dèiem de delegació de l’ús de la força.

La sublimació de determinades pulsions pot orientar tant a una integració social com asocial. Així, un tret sàdic pot derivar cap a un delinqüent / psicòpata violent o canalitzar-se satisfactòriament en exercir de cirurgià, o un voyeur, pot triomfar com a  professional audiovisual exercint de càmera o fotògraf, per posar dos exemples. La qual cosa no vol dir que tots els cirurgians i tots els càmeres tinguin aquest tret de caràcter. Només que, si el tenen, pot ser canalitzat. Per això els responsables, en aquest cas el Conseller Puig, principalment, hauria de ser el primer en exercir no sols aquesta mesura sinó i sobre tot, no  mentir. Perquè si greu pot ser la actuació d’un cos policial, encara és més greu les mentides dels seus dirigents.

Resulta difícil entendre les resistències institucionals a la transparència, com pot ser la identificació policial en tot moment i els intents de culpabilitzar i transformar ciutadans en delinqüents, això sí sempre que no convingui utilitzar-los en benefici propi, com va passar en la manifestació de l’11 de setembre, on als manifestants ens varen convertir en “la veu del carrer”

El Conseller Puig, s’anirà més tard o més aviat (aviat si segueix així), però la policia quedarà i la seva imatge romandrà apallissant persones. No és aquest el model policial que volem i ho han de dir els propis afectats.

La darrera notícia és que, ara ens diuen que sí, que havia un informe que no va arribar al Conseller, això sí, després de veure el vídeo de SICOMTV i que el Conseller està “disgustat”.

Com us sembla que estarà aquesta dona, Ester, que ens parla al vídeo?. Com és possible que cap responsable institucional, el Conseller Puig en persona o algú dels seus assesors no anéssin inmediatament a demanar disculpes i posar-se a la seva disposició?. Per a qué serveixen?.

Qualsevol de nosaltres que varem estar a les manifestacions  haguéssin pogut ser l’Ester o el nen agredit.

El silenci del Conseller Puig, del President Mas en el seu dia, perjudica Catalunya, perjudica al cos de mossos, ens perjudica als catalans i sobretot a l’Ester i als ciutadans que volem que la policia sigui notícia per les seves actuacions en medi ambient, la violència masclista i altres violències, la cohesió social als barris, la salut alimentària, les màfies econòmiques…etc.

Es pot signar contra l´ús de les pilotes de goma

 

La Red Pública

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: