Treball sindical afegit: recursos i reclamacions

Al post d’avui, publiquem una mostra de les reclamacions, comunicacions, recursos… que  hem fet des de CCOO envers diversos Organismes institucionals, principalment Funció Pública, denunciant incompliments, demanant dades que s’haurien de tenir d’ofici…en definitiva un treball feixuc que porta molt de temps i que si tothom fes la feina que li pertoca no hauriem de fer-ho.

N’hi ha que pensa que aquesta hauria de ser una de les feines sindicals. Nosaltres pensem que no. Pensem que és duplicitat absurda. Si es signa un acord, els signants han de garantir el seu acompliment i si no ho fan, haurien de comunicar les raons que li han impedit fer-ho. No estem en un parvulari. Hauria de ser, però no ho és.

Ja parlarem en un altre post de Funció Pública, però sembla que una de les seves funcions és garantir l’acompliment de les lleis/instruccions/acords /decrets…etc. per part de tots els Departaments de la Generalitat, començant per ella mateixa. I als Departaments exactament igual.

Potser estem dient quelcom molt  innocent, ja que darrerament s’han dedicat a dinamitar tots els acords que regulaven les relacions dels empleats públics.

De sobte ens trobem en aquesta inseguretat jurídica/social/relacional, que el Govern de CiU critica constantment referint-se a “Madrid” però que impulsa amb moltes ganes i amb molta il·lusió per als seus propis empleats públics.

Aquí no passa res. Els pactes i acords costen molts esforços per part de tothom per arribar a concretar-se, però, com en qualsevol altra situació destructiva, es necessita molt poc per fer-los desaparèixer en un no-res.

Bé, al que anàvem: no estan totes (son moltes!!!), però sí una mostra. Amb això acomplim un dels nostres objectius, que és la transparència i alhora divulguem aquest treball sindical invisible, que subratlla molt clarament on es produeixen els incompliments

1.-A Funció Pública: sobre els dies addicionals de vacances, que han eliminat “molt graciosament “. Una clara mesura d’ humiliació al personal. Hem de recordar que tots els dies de festa que tenien els treballadors públics, han estat resultat de negociacions a canvi de congelacions salarials o similars.

I un afegit de regal: els resultats de la vaga del 29 de març, facilitats per Funció Pública. Per cert, que ens mereixem felicitar-nos, ja que proporcionalment, som un dels departaments líders en participació a la vaga… o potser els líders.

2.- Al Departament Territori i Sostenibilitat (TES): una mostra respecte a com no s’han de fer les convocatòries per a cobrir els llocs de treball. En aquest cas, es tracta d’un encàrrec de funcions d’una plaça de Cap de Servei de Gestió Jurídica.

Es publica correctament a l’intranet interna indicant les seves funcions i els requisits de participació. Bé. Però…a l’apartat de mèrits, s’afegeix un punt  que no té res a veure amb les funcions de la plaça. Ja tenim feta la trampa!. Adéu objectivitat, adéu igualtat d’oportunitats, adéu a la confiança de totes les persones que han presentat la seva sol·licitud. Aquest és sols un exemple. També s’ha enviat a l’Interventor.

3) A l’Interventor delegat del Departament TES (i al Departament, és clar). Un altre exemple diàfan de com es poden pervertir i es perverteixen les lleis: les places cobertes per encàrrecs de funcions que tenen un període màxim de 6 mesos i que s’allarguen  i s’allarguen el que faci falta.

4) I si encara voleu continuar llegint, aquí teniu una bona pila de peticions/reclamacions, que van des d’una reclamació a l’Autoritat Catalana de la Protecció de Dades ( que per cert va ser atesa), fins casos concrets.

Companys/es: i aquí continuem.  A tota la Generalitat i al Departament TES. Més que mai, necessitem ser molts i necessitem del coneixement i del treball de tothom.

La Red Pública

Anuncios

5 comentarios

  1. […] Treball sindical afegit: recursos i reclamacions […]

  2. […] Avui publiquem per a general coneixement, les respostes del Departament a dues de les cartes que varem enviar des de CCOO, de les que ja us van informar en aquest post. […]

  3. […] y dedicación de un tiempo y un esfuerzo  para empleados y sindicatos que, como decíamos en este otro post, no nos […]

  4. […] això, repetim, no ens pertoca fer-ho als sindicats. Hauria de ser Funció Pública, que es mostra tan diligent a l’hora de […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: