Prohibicions, reunions, aclariments i…

A)    Prohibicions: Marisa Florensa

Dimecres 31 de maig varem tenir una reunió amb el Director de Serveis del Departament, Sr. Josep Solà, a petició dels sindicats (CATAC,CCOO I UGT)  i amb un motiu concret: la prohibició per part de la Directora dels SSTT del c/ Aragó, Marisa Florensa de deixar triar al  personal interí les opcions horaris decretades pel Departament.

Com ja va essent massa habitual, la Directora pensa que les normes afecten tothom menys a ella, vet a saber el motiu. Tampoc ens importa. Simplement ha de saber que ella, com fan tots els altres directors, sí, sí, malgrat que ella estigui sola al c/ Aragó, el mon, la Generalitat i el Departament està ple de Directors/es que estan sotmesos a les mateixes lleis, circulars, Decrets, normatives i que si no ho fan, almenys ho han de justificar, argumentalment i per escrit, cosa que, en altres assumptes, sabem que li agrada molt de fer.

Aquest era el principal assumpte  a tractar i el compromís va ser precisament que la Directora justifiqués, al menys, els motius de la seva prohibició.

B)    Reunions: Josep Solà

Valorem positivament, que en aquest moments d’ imposicions, de trencament de pactes socials, d’acords signats i no respectats, al menys al Departament hagin acordat una via regular de converses amb el Sr. Solà.

En aquestes entrevistes regulars intentarem tractar tots aquells temes que ens preocupen, ocupen i interessen, com poden ser:

–          El Pla d’Ocupació ( i el corresponen dimensionament)  i el seu significat pel que respecta al Departament, del que ja s’ha fet la primera reunió de la Comissió Paritària de Seguiment. Ja sabeu que aquet pla ha estar impugnat per CCOO davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els detalls de la reunió ja els teniu a la Info de CCOO 043/12 de data 05.06.12

–          El Decret de jornada i horaris

–          La Instrucció d’assignació temporal de funcions

–          Els EROS a les empreses publiques del Departament i la repercussió al Departament

–          El futur de les TIC

–          El pla de simplificació Administrativa: administració electrònica, informatització, Innovació i Recerca…etc.

Hem acordat una nova reunió pel proper 28 de juny i acomplint uns dels objectius principals d’aquest bloc, que és la transparència, i que segons sembla també comparteix el Departament, i la participació, que no sembla que comparteixi el Departament, però per a nosaltres és prioritària, us volem animar a fer-nos arribar les vostres preguntes, denúncies, informació vària, susceptible de ser plantejada i/o contestada a nivell Departamental.

Les vies, variades, con vulgueu. Aquest mateix bloc de la Red Pública, per descomptat, si voleu que la informació sigui pública i compartida.

C)    Aclariments
Per cert, a l’Assemblea  que van fer al c/ Aragó, dimarts dia 5, va sorgir un dubte amb les hores extres per als interins, que potser hagi passat en algun altre servei. Transcrivim, literalment el paràgraf de la darrera reunió de la Mesa Sectorial de data 25.05.12

(…) Alguns departaments permeten que el personal interí pugui fer hores extres i les compensi amb hores lliures de servei, i altres departaments ho deneguen. (Com el cas del Departament d’Agricultura als tècnics de prevenció).

Funció Pública ha deixat clar, que el Pla d’ocupació aprovat pel Govern NO PROHIBEIX que els interins pugin fer hores extres, i compensar aquestes hores extres amb hores lliures de servei. Funció Pública també contempla la possibilitat que els treballadors/es, que per raó de la seva tasca habitual han de realitzar hores extres, puguin realitzar una modificació del seu horari i realitzar una compactació de la seva jornada de treball (per exemple en 4 dies) per evitar generar hores extres i les corresponents compensacions(…)

Tanmateix, ja que estem en pla aclariments: respecte als dies addicionals de vacances, que a la reunió  del 4 de juny (la Info de CCOO de 05.06.12), per majoria no es va acceptar la proposta de Funció Pública, per tant, no estan vigents. Donat que no es pot fer recurs col·lectiu, resta oberta la via de reclamació individual.

D) i…

… aquest youtube. Miguel de Molina (1908-19993), exiliat republicà interpretant “la bien pagá”. L’autor de la lletra és Ramón Perelló, (1908-1993 ) anomenat “el letrista rojo”, represaliat republicà.

Res a veure amb el post. O potser sí?

La Red Pública

Anuncios

Una respuesta

  1. […] d’aquestes reunions i ho hem publicat al nostre bloc La Red Pública. Ho podeu trobar aquí, o aquí, i un altre respecte a la privatització dels parcs de […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: