QUIENES SOMOS/ QUi SOM

Este blog está impulsado por la Sección Sindical de CCOO, Comissions Obreres de Catalunya, del Departament de Territori i Sostenibilitat, (TES), antes Política Territorial i Obres Públiques, (PTOP) antes, Obres Públiques i Urbanisme, antes Obras Públicas…etc.

Esta explicación no define exactamente quienes somos, ya que somos y queremos ser mucho más, pero nos identifica en la red, que es lo que deseábamos aclarar.

Hemos querido que el primer artículo publicado sea precisamente  tratar de explicar  lo que queremos hacer y cómo lo queremos hacer. A ver si lo conseguimos.

Queremos ser un proyecto colectivo, colaborativo, innovador y sobre todo abierto a la participación.

Nos situamos desde una perspectiva ciudadana, de servicios a la ciudadanía. Ante todo, somos ciudadanos y además, servidores públicos, que no servidores políticos, comprometidos con la administración pública, con su funcionamiento, con la calidad del servicio público que prestamos como trabajadores y del que recibimos como ciudadanía.

Queremos  resaltar todo aquello que funciona bien, para mejorarlo y difundirlo, lo que funciona mal para rectificarlo y lo que no funciona para cambiarlo.

Consideramos a las instituciones, como construcciones colectivas de la ciudadanía por y para la ciudadanía, por tanto trabajaremos para ofrecer la mayor transparencia y lo haremos desde dentro.

Creemos en un Gobierno Abierto que devuelva a la sociedad, para su uso colectivo, el conocimiento adquirido (Datos Abiertos)  en un formato accesible y comprensible

Creemos en la democracia representativa y en la democracia participativa, y pensamos que la actividad de esa democracia participativa garantiza la calidad de la democracia representativa. La vamos a ejercer al  menos lo vamos a intentar y os invitamos a acompañarnos en esta aventura.

Creemos en las personas, en su iniciativa, en su capacidad para crear conocimiento colectivo y compartirlo, aunque puedan equivocarse, fracasar, cometer errores.

Queremos utilizar las posibilidades que nos brindan las TIC, sin idealizaciones, pero sin menosprecio.

Este blog, que iniciamos hoy, lo vamos a ir construyendo poco a poco, tan poco a poco que quizás sea una construcción continua. Con las aportaciones de todos, así que iremos añadiendo contenidos y categorías a medida que vayamos evolucionando y aprendiendo.

Pedimos vuestra participación y ayuda, que puede abarcar diversas modalidades: escribir posts, estudios, trabajos de investigación, realizar comentarios a los artículos, sugerencias de mejora o cualquier otra modalidad que se os ocurra, ya sea de manera fija o esporádica.

Nuestras palabras clave: compartir, colaborar, innovar, participar, dialogar, intercambiar, crear, desear, saber, aprender…y las que vayamos añadiendo.
Esta es vuestra casa digital.

QUI SOM

Aquest bloc està impulsat per la Secció Sindical de CCOO, Comissions Obreres de Catalunya, del Departament de Territori i Sostenibilitat,(TES) abans Política Territorial i Obres Públiques,(PTOP), abans Obres Públiques i Urbanisme, abans Obres Públiques … etc.

Aquesta explicació no defineix exactament qui som, perquè som i volem ser molt més, però ens identifica a la xarxa, que és el que desitjàvem aclarir.

Hem volgut que el primer article publicat sigui precisament tractar d’explicar
el que volem fer i com ho volem fer. A veure si ho aconseguim.

Volem ser un projecte col·lectiu, col·laboratiu, innovador i, sobretot, obert a la participació.

Ens situem des de una perspectiva ciutadana de serveis a la ciutadania. Abans que res, som ciutadans i, a més a més, servidors públics, que no servidors polítics, compromesos amb l’administració pública, amb el seu funcionament, amb la qualitat del servei públic que prestem com a treballadors i del que rebem com a ciutadania.

Volem ressaltar tot allò que funciona bé, per millorar-lo i difondre’l, el que funciona malament per rectificar i el que no funciona per canviar-ho.

Considerem les institucions com a construccions col·lectives de la ciutadania per i per a la ciutadania, treballarem per a oferir la major transparència i ho farem des de dins.

Creiem en un Govern Obert, que retorni a la societat el coneixement adquirit, (Dades Obertes) en un format accessible i comprensible

Creiem en la democràcia representativa i en la democràcia participativa, i pensem que l’activitat d’aquesta democràcia participativa garanteix la qualitat de la democràcia representativa. Volem exercir-la; almenys ho intentarem i us convidem a acompanyar-nos en aquesta aventura.

Creiem en les persones, en la seva iniciativa, en la seva capacitat de crear coneixement col·lectiu i compartir-ho, encara que puguin equivocar-se, fracassar, fer errors.

Volem utilitzar les possibilitats que ens brinden les TIC, sense idealitzacions, però també sense menyspreu.

Aquest bloc, que iniciem avui, s’anirà construint a poc a poc, tant a poc a poc que potser esdevingui  una construcció contínua. Amb les aportacions de tothom, així que anirem afegint continguts i categories a mesura que evolucionem i aprenem.

Demanem la vostra participació i el vostre ajut, que pot abastar diverses modalitats: escriure posts, estudis, treballs de recerca, fer comentaris als articles, suggeriments de millora i qualsevol altra modalitat que penseu, com a col·laboradors fixes o esporàdicament.

Les nostres paraules clau: compartir, col·laborar, innovar, participar, dialogar, intercanviar, crear, desitjar, saber, aprendre … i les que anem afegint.

Aquesta és la vostra casa digital.

Anuncios

13 comentarios

 1. Des de el meu punt de vista, crec que està molt bé que s’obri aquesta porta a la participació, que tothom pugui dir la seva opinió sense cap tipus d’entrebanc. Endavant, animeu-vos, que les idees puguin fluir lliurement a veure si entre tots som capaços de trobar una sortida a la situació que aquesta gent, tan aplegada al 3% de que parlava el president Maragall, ens deixen viure de manera digna.

  • Moltes gràcies. Em fa molta il•lusió que el primer comentari del bloc sigui el teu. Comptem amb tu, com a un dels principals participants.Ja saps que ets un referent.
   Olga

 2. Hola, inaugurem aquest blog. Espero que sigui molt fructífer i que hi participem molta gent.
  Gràcies

 3. Us seguiré d’aprop. M’encanta aquesta iniciativa que permet una llibertat real d’expresió.
  Un plaer estar per aquí

 4. El dia 29 vaga general. És clar que ara és el moment, si ara ho deixem córrer, estic segur que més d’un d’aquells de la patronal que controlaven el seu riure el dia de la “presentació” dels acords sobre la reforma laboral, s’ofegaran la mateixa nit brindant amb cava. Fent amb la nostra actitud que se’ls ennoguellin les seves gracietes.

 5. Ànims hem sembla una iniciativa molt encertada. Canya al govern de CIU

 6. […] aquesta modesta tribuna que és La Red Pública, tal i com dèiem al primer post, resta oberta a qualsevol precisió que vulgui fer qualsevol company/a en qualsevol dels rols que […]

 7. Hi ha un altre bloc interessant:

  http://reptes2012.blogspot.com.es/

  Mica a mica s’omple la pica. (O no).

  • Sí, gràcies. Ho coneixem i de fet hem intentat esbrinar qui l’edita i no hem pogut. Una de les regles de la xarxa per a poder navegar amb un cert rigor és saber qui és qui(encara que sigui més o menys)

   De totes maneres, tenim previst fer un ampli i divers Blogroll; de mica en mica esperem que en aquest cas concret, la pica s’anirà omplint.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: